Основните средства за производството на изделия от ламарина, включват хидравлични и механични преси с усилие от 70 до 1200 тона, размотаващи и подаващи устройства за работа с ламарина на рулон, апарати за електродъгово и електросъпротивително заваряване, робот за електросъпротивително заваряване, щанц-машина с ЦПУ "Euromac", машини за производство по универсален метод: стругове, фрези, шлайфове, гилотини и др.

Пресите позволяват работа с инструменти с отделни фази, както и с инструменти с по-нови технологии - стъпково щамповане и щамповане с транфер (с помощта на робот).

Най-новата преса "Mossini", придобита по европейски проект за увеличаване на конкурентноспособността, освен тези възможности е оборудвана и с допълнително съоръжение "Norda", което позволява работа с рулони, заготовки или рязане на заготовки от рулон и незабавното им подаване към работният инструмент.

Инструменталната екипировка, ползвана в производството по правило е проектирана, произведена и предоставена от клиентите на изделията.

За клиентите, които изискват доставените детайли да са измити и обезмаслени работи Тунелна миялна машина.